pondelok 1. augusta 2016

Tretí den

Rano sme konecne dospali 26 hodinovú cestu na Balkán. S majitelom sme boli dohodnuty z predosleho dna, ze príde o 12, aby sme sa odubytovali. V miestnom obchode som si kupil prezmenu syrovy burek namiesto masoveho.

Počas cesty sa krajina menila, cim dalej bola viac vyprahnuta. Nakoniec sme konecne videli skadarske jazero, cez ktore je hranica statov cierna hora a albansko. Na hraniciach sme cakali nejakych 20 minut. Ciernohorci nas vybavili rýchlo, ale cela cakacia doba bola sposobena doslednostou Albancou.

Skadarake jazero je  hranica prekonatelna albancami, tadiaľto sa dostavaju vraj do europy drogy  a zbrane. 

Po par minutach sme prisli na ubytovanie. Prvy krat tento rok byvame na ultra lacnom ubytovani so socialnym zariadeni typu balkanska kupelna. Boli sme si pozriet mesto, nijako zvlast ma neocarilo. Sadli sme si do podniku, kde sme si dali pivo Korca, albansky konak.

Po prehliadke mesta sme boli pozvany na večeru k sestre nasho ubytujuceho. Super polievka, jedine co som z nej rozoznal bola vona kukurice. Hlavne jedlo sa skladalo z balkanskeho syra, grilovanej cukety, papriky.  Na zaver domace vino a rakija.

Na veceri bola super atmosfera, ludia z celeho sveta. Rakija sa im zdala byt silny alkohol,  poctive slovenske palene o sile 52 by ich odrovnalo.

Ked sme sa zobrali, ze ideme prec, clovek, co nam nalieval vino nam zavolal taxik, z nicoho nic ho za nas zaplatil.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára